Inspiration - Artiklar

InspirationArtiklar om Mindfulness och medvetandetraining i olika former

IF tog in hjärngympan på kontoret - artikel i SvD
If i danska Hvidovre har infört regelbunden mindfulnessträning. En undersökning visar att 88% av deltagarna upplever ökat fokus på arbetsuppgifterna, 75% trivs bättre på jobbet, 65%upplever att de blivit effektivare och mer produktiva. Runt 50% anser sig hantera stress bättre.

Hjärnan mår bra av stilla fokus - artikel i SvD
Magnetkameran avslöjar varför meditation leder till ökat välbefinnandet: När vi tränar på att fokusera på en enda sak, ökar aktiviteten i vänstra sidan av pannloben – vilket skänker lugn och välbefinnande.

How the Brain Rewires Itself
Denna artikel beskriver hur Mindfulnessträning biologiskt förbättrar din förmåga att fokusera och koncentrera dig samt att förbli lugn i kritiska situationer – detta beror av att hjärnan har förmåga att forma om sig. (Artikel på engelska)

This is Your Brain on Mindfulness
Människor som mediterar säger att deras träning helt förändrar deras upplevelse av livet. Michael Baime rapporterar om hur modern neurovetenskap förklarar detta i biologiska termer. Meditation påverkar och förändrar de delar i vår hjärna som är viktiga för vår förmåga till uppmärksamhet, inlärning och reglering av känslor. (Artikel på engelska)

Knowledge Worker Productivity and The Practice of Self-Management
Denna artikel, skriven av Jeremy Hunter, Ph.D. tillsammans med J. Scott Scherer och publicerad som ett kapitel i boken “The Drucker Difference”, förklarar hur vi kan optimera produktivitet på arbetsplatsen genom att träna medarbetarnas förmåga att vara medvetet närvarande. (Artikel på engelska)

Mindfulness in the Workplace
Är det möjligen så att införande av Mindfulnessträning på arbetsplatsen påverkar sista raden i företagets resultat? Google, Apple och Yahoo är exempel på ett ökande antal företag som har valt att införliva Mindfulnessträning i sin verksamhet. (Artikel på engelska)

Mannen som får världen att meditera - artikel i SvD
Interjuv i SvD med Jon Kabat-Zinn, mannen som bidrog till att mynta begreppet Mindfulness i väst.

Developing Mindful Leaders
Harvard Business Review ifrågasätter varför så många traditionella ledarskapsprogram inte fungerar fullt ut, och beskriver hur det biomediciska företaget Genentech har skapat hållbara förändringar genom att introducera medarbetare och ledare till Mindfulness - och dessutom bli tilldelad andra platsen i tidningen Computer Worlds tävling "Best place to work". (Artikel på engelska)
Din inre stabilitet...

... hur hittar du den?

Program som startar 12 november 2022!

Läs mer här! Varmt välkommen!


Just nu...

... finns det många möjligheter!

Läs mer här!
Varmt välkommen att ta kontakt!

Rekommendationer..

... från kunder, klienter och kursdeltagare!

Läs här - vad andra säger om True Developments tjänster!


Mindfulness i arbetslivet!

En informationsbroschyr om Mindfulness i arbetslivet hittar du här!

Välkommen att kontakta oss för vidare samtal!


Meningsfyllda samtal!

Via internet, telefon eller fysisk träff!

Utforska din högsta dröm och din största utmaning!

Upptäck styrkan, lugnet och visdomen inom dig!

Kontakta oss för att boka ett meningsfyllt samtal!